CENTRAAL BEHEER VAN UW FOTO-DATABANK

Intelligent foto-management

TERUG NAAR OVERZICHT

Verrijk je foto's automatisch met extra informatie en stel ze vanuit één databank ter beschikking van klanten en applicaties.

  • Hoe automatiseer je een database van honderden foto's die gebruikt worden in meerdere toepassingen en hoe maak je die beheersbaar vanop één plaats?

  • Hoe kan je in die foto's zoeken op basis van type product, kleur, gewicht of andere eigenschappen die niet standaard in de informatie van een fotobestand zitten opgeslagen?

  • Hoe gebruik je dezelfde foto's vanuit die ene database zowel in je website als in je ERP-pakket?

  • Of hoe stel je ze moeiteloos ter beschikking van derde partijen?

Allemaal vragen die voor heel veel bedrijven heel herkenbaar zijn.
Het antwoord is eenvoudig: met Quodoc.


Het probleem

Een groothandel beschikt over een database met 12.000 foto's. Die worden gebruikt om de producten die ze verkopen te tonen op de eigen website, in het ordersysteem en in een sales-app. 

Daarnaast zouden ze die foto's ook graag aanbieden aan hun klanten, de detailhandelaars, voor gebruik in de communicatie naar de eindgebruiker. Maar hoe organiseer je dat dan? 

Het grote probleem is dat elk van deze toepassingen een eigen oplossing voor fotobeheer heeft. En dat het beheren van de foto's dus niet centraal, maar in elk van die toepassingen afzonderlijk moet gebeuren.

Door het grote aantal foto's is het onbegonnen werk om dit manueel te doen. En bovendien is het risico op fouten enorm. Foto's moeten immers in meerdere toepassingen up-to-date gehouden worden.

De oplossing

Eén centrale databank van waaruit iedere individuele foto automatisch opgehaald kan worden door de applicatie - of door de klant - die ze nodig heeft.

Om dat mogelijk te maken moet er extra informatie toegevoegd worden aan elke foto. Dat begint bij de naam van het bestand.

Het bedrijf beschikt over een bestelsysteem met uitgebreide productinformatie. Dus door eenvoudigweg de naam van de foto te wijzigen in het artikelnummer, is er een sleutel voorhanden om de foto vervolgens automatisch te verrijken met alle aanwezige informatie in het bestelsysteem.

Die extra informatie (type product, categorie, fabrikant, kleur, gewicht, enz.) is vanaf dan volledig doorzoekbaar en beschikbaar voor alle huidige en toekomstige applicaties.

Het resultaat

Het resultaat is één centraal fotobeheersysteem, automatisch verrijkt met informatie uit andere databanken. Dankzij deze extra informatie is iedere foto via Quodoc makkelijk te vinden voor gebruik in elke denkbare toepassing. 

Centraal fotobeheer betekent niet alleen dat alle foto's op één plaats kunnen beheerd worden maar ook dat alle bedrijfssoftware en online marketing rechtstreeks kunnen gelinkt worden met Quodoc.  


______________________

BENIEUWD HOE QUODOC U KAN HELPEN?

Contacteer ons dan voor een presentatie aan de hand van enkele praktijkvoorbeelden.