het virtueel paspoort voor elk object

Alle info instant beschikbaar via het voorwerp zelf.

Quodoc maakt alle data over eender welk object instant toegankelijk via het voorwerp zelf.

Denk aan onderhoudsrapporten, keuringscertificaten en garantiebewijzen. Maar even goed aan foto’s, handleidingen, (instructie)video’s en andere documenten.

Ontdek in deze video wat Quodoc voor jou kan betekenen.

Herkenbaar probleem?

Iedere organisatie beheert tal van apparaten, gereedschappen, machines, toestellen of andere voorwerpen. Van elk van die dingen bestaan er ook handleidingen, keuringscertificaten, garantiebewijzen, foto’s, (instructie)video’s en andere documenten.

Alleen … die twee bevinden zich zelden of nooit op dezelfde plaats. En het beheer ervan is een eindeloze administratieve lijdensweg.

De oplossing.

Alle beschikbare documentatie over een voorwerp instant toegankelijk maken via het voorwerp zelf.

Een virtueel paspoort met andere woorden, dat ieder voorwerp op elk moment bij zich heeft.
Barcode EAN QR label serial number

Wat heb je nodig om een virtueel paspoort te creëren?

Het aanwezige serienummer of intern inventarisnummer op een voorwerp, product, toestel of machine volstaat als unieke code. Vaak staat dat er al op in de vorm van een barcode. Die kan je gewoon scannen met de Quodoc app op je smartphone.

Je kan ook heel makkelijk elk voorwerp eenmalig voorzien van een eigen unieke QR- of barcode. Deze scanbare labels maken informatie vinden via Quodoc echt kinderspel.

Als er geen scanbaar label op een voorwerp aanwezig is, kan de gebruiker het serie- of inventarisnummer gewoon intypen in de Quodoc app op zijn of haar smartphone.

DOCUMENTEN BEHEREN

Gebruik de Quodoc Object Manager, je eigen beheersysteem, of het beste van beide.

Documenten, afbeeldingen, video of andere info over een object beheren kan rechtstreeks in de Object Manager. Zodra je een bestand in een objectmap hebt gesleept, is het beschikbaar via de Quodoc-app.

Werk je met een eigen (ERP-, inventaris-, ...) systeem? Dan koppelen we dat naadloos aan het Quodoc-platform. Dat voorkomt dubbel werk en garandeert dat alle info altijd up-to-date is.

Wil je bovenop de gegevens uit je eigen beheersysteem nog extra informatie aan een object toevoegen? Sleep dan de extra documentatie gewoon in de map van dat object. Klaar.

Een 'slimme' laag boven je digitale bestanden.

Sla nieuwe informatie automatisch op in de juiste map en bezorg ze automatisch in het juiste formaat bij de juiste persoon of applicatie.


VRAAG EEN GRATIS ACCOUNT

Wil je Quodoc vrijblijvend proberen?

Dan zetten we graag een gratis test-account voor je klaar. Neem daarvoor gewoon even contact met ons op.

Via info@quodoc.com of op het nummer +32 11 85 03 58. Het verplicht je tot niets. 

Getuigenissen

Anne G., administratief bediende in een ziekenhuis

Voor Quodoc werkten we met een combinatie van papieren documenten in ordners, interne harde schijven, Google Drive en Dropbox. Afhankelijk van het soort documenten. Maar daar vindt een kat na een tijdje zijn jongen niet meer in terug. Ieder inspectiebezoek was dan ook een dag van stress en chaos. Die tijd is gelukkig voorbij. Administratief verloopt alles nu veel eenvoudiger, en het keuringscertificaat van ieder toestel is voor iedereen op elk moment beschikbaar. Gewoon door het toestel zelf even 'te scannen'.

Chris H., medisch technieker

Onze techniekers controleren elk gemiddeld 20 toestellen per dag. Dankzij Quodoc winnen we per werknemer één uur administratie per dag. Tel uit je rendementswinst.